Graffiti op uw gebouw is vervelend, komt vaak onverwacht, ongewenst en beïnvloedt de uitstraling van uw pand. Bovendien is graffiti lastig te verwijderen. Optimaal Cleaning BV kan u helpen met het verwijderen op een snelle en efficiënte manier, zonder dat uw pand beschadigd raakt. Daarbij kunnen we er met onze behandeling voor zorgen dat eventuele graffiti-tekeningen in de toekomst makkelijker verwijderd kunnen worden. 

Werkwijze bij het verwijderen van Graffiti

Samen met u als opdrachtgever kijken we zowel naar het type oppervlak waar de graffiti op is aangetroffen alsook naar de hoeveelheid en hardnekkigheid van de aangetroffen graffiti. Op basis daarvan, bepalen we wat de meest optimale verwijderingsmethode is. We onderscheiden hierbij grofweg drie behandelmethodes:

  • Stoom en water: hierbij verhitten we het water en spuiten we het in stoomvorm met hoge druk tegen de verf, waardoor deze oplost. Vanzelfsprekend letten we hierbij op de staat van de wand, zodat we deze niet beschadigen. Er komen hierbij geen chemische middelen aan te pas, dus er is geen kans op chemische beschadiging.
  • Schoonmaakmiddel: mocht stomen niet afdoende resultaat bieden, bijvoorbeeld doordat er meerdere lagen verf zijn aangebracht, dan gaan we met reinigingsmiddelen aan de slag. Dit vergt wat extra voorzichtigheid, aangezien de middelen kunnen zorgen voor chemische beschadiging. We kijken daarom nauwkeurig naar het te behandelen oppervlak als ook de gebruikte middelen.
  • Stralen: bij de meest hardnekkige graffiti zetten we deze methode in. Hierbij wordt met een combinatie van water en korrels (zand, steentjes bijvoorbeeld) de verf van de muur gespoten. We gaan ook hier dus uitermate voorzichtig te werk om een kans op een beschadiging te kunnen voorkomen.

Anti graffiti-coating

We adviseren om, na verwijdering van de graffiti, de behandelde wand(en) te laten voorzien van een anti graffiti-coating. Deze deklaag zorgt ervoor dat verf in het vervolg moeilijk hecht aan de wand en bovendien eenvoudig weer kan worden verwijderd.

Neem gerust contact met ons op of vraag een vrijblijvende offerte aan. Dan kijken wij welke diensten aansluiten bij de behoefte van uw organisatie en adviseren vrijblijvend!