Voor een goede en grondige reiniging van uw gevels, kunt u bij Optimaal Cleaning BV terecht.

Gevelreiniging is dé oplossing voor vervuilde gevels. Dit kan organische vervuiling zijn, zoals groene, witte of zwarte aanslag of klimop. Het kan ook gaan om graffiti of gevelverf. Wij hebben de juiste middelen en kennis om deze vervuiling van de gevel te verwijderen, waardoor uw pand er weer als nieuw uitziet.

Soorten gevelreiniging

Voor het reinigen van gevels beschikken wij over 3 technieken: stoomcleaning, chemisch reinigen en stralen. Welke techniek het beste is, hangt af van uw type gevel, en de aard van de vervuiling.

Stoomcleaning

Voor de meest oppervlakkige vormen van gevelverontreiniging hanteren wij de methode met enkel stoom. Deze manier van reinigen wordt vooral gehanteerd bij een milde aanslag. Denk hierbij aan mos of klimop. Met een (hoge)waterdruk van 2 tot 6 bar wordt de gevel bespoten met stoom met een temperatuur tussen de 120 en 160 graden Celsius. 

Chemische reiniging

Wanneer de gevel al wat langer niet meer gereinigd is, volstaat alleen stoom niet langer. In dit geval moeten er chemische reinigingsmiddelen gehanteerd worden. Dit kunnen basische reinigingsmiddelen zijn (hoge PH waarde), maar ook juist zure reinigingsmiddelen (hoge PH waarde). Deze vorm van reiniging wordt vooral gebruikt voor roet, verfresten of vergelijkbare verontreiniging. 

Zandstralen

Toch kan het voorkomen dat ook een chemische reiniging niet volstaat. In dit geval zou er met te veel kracht gespoten moeten worden, of te heftige middelen gebruikt moeten worden, waardoor de gevel beschadigd zou kunnen raken. Dit is het geval bij heftige vormen van vervuiling, zoals graffiti. Wanneer het vuil dusdanig hardnekkig is, wordt vaak gekozen voor zandstralen. Door een combinatie van (fijn) zand en water wordt een mix gemaakt, waarbij enkele millimeter wordt verwijderd. Dit is subtieler dan het klinkt, want het is een van de meest effectieve manier van gevelreiniging. 

Gevel impregneren

Om de levensduur van uw gevel te verlengen en ervoor te zorgen dat deze haar ‘natuurlijke’ schoonheid behoudt, is het raadzaam om deze na reiniging te laten impregneren. Bij gevelimpregnatie wordt er een waterafstotende vloeistof op de buitenmuur gespoten. Deze trekt diep in de poriën van de stenen, maar laat daarbij ook een waterafstotende laag achter. 

 

De jarenlange expertise van onze vakmedewerkers maken daarom het verschil: zij stemmen de reinigingstechniek haarfijn af op uw situatie.

Dit voorkomt schade aan uw gevel en zorgt voor een optimaal, langdurig gereinigde gevel. Uw complete pand zal enorm opfrissen, de uitstraling, waarde en het woongenot zal toenemen.

 

Mocht u meer willen weten over de mogelijkheden van onze diensten, neem dan contact met ons op. Wij beantwoorden al uw vragen en voorzien u van een vrijblijvende offerte en een vakkundig advies.