Het belang van een pandemieproof schoonmaakbeleid

Schoonmaken met extra aandachtspunten

Gewone’ grondige schoonmaak blijft de basis van optimale hygiëne, ook in het kader van een Pandemieproof schoonmaakbeleid. Een professionele schoonmaker neemt dankzij de juiste producten, materialen en technieken al zo’n 98% van de vervuiling en schadelijke micro-organismen weg. Dit nog voordat er een desinfecterend middel aan te pas komt.

Uiteraard is het – zeker in deze tijden – belangrijk om in een volgende stap over te gaan tot desinfectie. Zo besteden onze schoonmakers bijvoorbeeld veel aandacht aan zogenaamde ‘touch points’. Oppervlakken die vaak aangeraakt worden en dus een groter risico lopen om ongewenste bezoekers, zoals virussen, door te geven. Deurklinken, liftknoppen en bepaalde bureaumaterialen (zoals toetsenborden) krijgen een eigen behandeling tijdens het desinfecteren van ruimtes. Ook het sanitair in je gebouw ligt er onberispelijk bij na de schoonmaakbeurt van onze medewerkers.

Pandemie schoonmaakbeleid: overal desinfecteren?

Worden bepaalde ruimtes in je gebouw helemaal niet gebruikt, omdat je medewerkers thuiswerken? Dan volstaat het op dit moment om die plekken grondig schoon te maken zonder ontsmetting. Zo blijven ook deze lege werkplekken veilig en schoon, zonder desinfecterende schoonmaakmiddelen te verspillen.

Veiligheid voor onze medewerkers.

 Als Optimaal cleaning BV zijn ook wij uiteraard dagelijks in de weer met de veiligheid van onze medewerkers. Daarom stellen we alles in het werk om onzekere situaties te voorkomen en onze medewerkers te allen tijde te informeren over veiligheid op het werk.

De persoonlijke beschermingsmiddelen van onze schoonmakers werden meteen aangepast, zodat ze zonder zorgen over hun persoonlijke gezondheid het werk konden verderzetten. Ook gratis mondmaskers en ontsmettingsgels voor persoonlijk gebruik stelden we onmiddellijk ter beschikking. Dit samen met de nodige instructies om er op een correcte en veilige manier mee om te gaan.

Het verschil tussen reinigen en desinfecteren?

Er is een onderscheid te maken tussen reinigen en desinfecteren. Reinigen betekent het fysiek verwijderen van organisch materiaal zoals ziektekiemen en vuil van oppervlakten. Desinfectie betekent het gebruik van chemicaliën om ziektekiemen op oppervlakten te doden.

Veilig schoonmaken tijdens de huidige pandemie

Het is van vitaal belang dat de medewerkers van Optimaal Cleaning BV veilig hun werk kunnen uitvoeren tijdens een pandemie én dat zij ook tijdens hun werkzaamheden beschermd zijn.  

Daarvoor maken wij gebruik van de drie protocollen, welk zijn opgenomen in het PROTOCOLWIJZER , door het RAS beschikbaar gesteld.

Elk protocol beschrijft een andere situatie en welke beschermende maatregelen schoonmakers moeten toepassen:

  • Protocol A (schoonmaken in algemene ruimtes waar geen Coronapatiënten worden behandeld)
  • Protocol B (schoonmaken in ruimtes waar mensen in quarantaine en/of besmette mensen zijn, waarbij je 1,5 meter afstand kunt houden)
  • Protocol C (schoonmaken in ruimtes waar mensen in quarantaine en/of besmette mensen zijn, waarbij je geen 1,5 meter afstand kunt houden)

Benieuwd wat Optimaal Cleaning BV voor u kan betekenen?

Wilt u ook dat wij bij u langskomen om uw ruimte te reinigen en/of te desinfecteren om zo een pandemie helpen te bestrijden?

 

Neem gerust contact met ons op of vraag een vrijblijvende offerte aan. Dan kijken wij welke diensten aansluiten bij de behoefte van uw organisatie en adviseren vrijblijvend!