Dieptereiniging is nodig waar de reguliere schoonmaak stopt. Het is een aanvulling op de dagelijkse en periodieke reiniging. Eens in de zoveel tijd hebben met name natte ruimtes een periodieke dieptereiniging nodig dit om een optimale hygiënische staat te creëren.

Een dieptereiniging is een zeer grondige schoonmaakbeurt van uw keuken, sanitair en de doucheruimtes. Het is “millimeterwerk”.

Dieptereiniging keukens

Voor een verantwoorde maaltijdbereiding is een hygiënisch schone keuken een basisvoorwaarde. De eisen die de wetgever stelt aan professionele keukens zijn daarom zeer streng. Ondanks uw inzet en aandacht is vuilophoping simpelweg niet te voorkomen. Met name op moeilijk bereikbare plaatsen. Gevolg hiervan is dat bacteriën zich achter apparatuur, tegen tegelwanden en in afzuigsystemen vermenigvuldigen. Daarom is een volledig hygiënisch schone keuken alleen mogelijk door specialistische dieptereiniging.

De reinigingsspecialisten van Optimaal Cleaning BV verwijderen losse onderdelen en apparatuur om overal goed bij te kunnen. Vervolgens verwijderen zij met speciale reinigingsmachines en methodes al het vet en vuil. Zowel de vloer en wanden als de verwijderde losse onderdelen, de apparatuur en werkbladen worden grondig gereinigd en gedesinfecteerd. Als laatste wordt alle apparatuur vakkundig weer terug geplaatst en geïnstalleerd. Uw keuken is nu weer volledig hygiënisch schoon en voldoet aan de HACCP normeringen.

 

Dieptereiniging sanitair

In een professionele organisatie en bedrijfsgebouw kunnen gasten en medewerkers rekenen op frisse en hygiënisch schone toiletten en sanitaire voorzieningen. Ondanks de dagelijkse schoonmaak van uw toiletten en sanitair, raken na verloop van tijd onbereikbare plekken helaas toch (sterk) vervuild. Meestal met onaangename geurtjes tot gevolg. De enige oplossing hiervoor is periodieke specialistische dieptereiniging van uw sanitair.

Periodieke specialistische dieptereiniging is daarom noodzakelijk. Bij dieptereiniging wordt al het sanitair door de reinigingsspecialisten van Optimaal Cleaning BV gedemonteerd, gereinigd, ontkalkt en gedesinfecteerd. Vervolgens zorgen onze reinigingsspecialisten met gerichte oplossingen er voor, dat ook de overlast van onaangename geurtjes tot het verleden behoren. Uw toiletten en alle sanitaire voorzieningen zijn na de vakkundige dieptereiniging weer fris en volledig hygiënisch schoon.

Resumerend zullen er bij een “dieptereiniging” de volgende werkzaamheden worden uitgevoerd:

  • Reiniging en desinfectie van moeilijk bereikbare plaatsen
  • Intensieve reiniging en ontkalken van keukenapparatuur 
  • Intensieve reiniging van sanitair
  • Controle en herstel van kitranden 
  • Klein herstel van kraanrubbers en sifons 
  • Inspectie en ontkalken van apparatuur 
  • Intensieve reiniging van plafonds, vloeren en wanden

 

Mocht u meer willen weten over de mogelijkheden van onze diensten, neem dan contact met ons op. Wij beantwoorden al uw vragen en voorzien u van een vrijblijvende offerte en een vakkundig advies.